lördag 15 oktober 2011

Emil Jensen

'

Jag har hittat en kille med stort K en ung man med kärna och substans. Jag har snubblat över någon som menar det han säger och säger det han menar. En medmänniska som säger saker som får oss att tänka till både en och två gånger. Han satsar mer på mellansnack än själva musiken och har t o m gett ut CD skivor med mellanssnacket som du sedan kan ta med dig hem och få en tankeväckare till morgonkaffet. Så härligt inspirerande med människor som ÄR mer än de högpresterar och skapar förändring med stora mått men med små medel.

Emil Jensen, är alltså en svensk artist, skådespelare och estradpoet. På scenen blandar han poesi, ståuppkomik och musik. Han har även ägnat sig åt poestry slam, inom vilket han vunnit både SM och EM.

Han är starkt engagerad i politiska ämnen som feminism och global uppvärmning, vilket han ofta framför på ett komiskt och underhållande sätt.

Under sommaren 2077 var han på cyketurne genom Sverige, med uppträdanden i bland annat Hultsfred och Arvika. Sommaren 2008 turnerade han med Lasse Winnerbäck.

2009 fick Emil Jensen ta emot Hoola Bandoola Bands pris till Björn Afzelius minne med motiveringen: "för att han i ord och ton med brinnande engagemang, knivskarp humor och på blodigt allvar granskar människa och samhälle, djur och miljö och deras inbördes samspel"

Kolla gärna in hans blogg och ta del av funderingar, reflektioner och tankar som är både aktuella, knivskarpa och otroligt tankeväckande

http://www.emiljensen.se/h09/

Jag gillar att insireras av människor med klös

5 kommentarer:

 1. Cool kille som har varit i framtiden!! ;) Du kanske ska ändra datumet? Nu ska jag lyssna på honom också....

  SvaraRadera
 2. Emil är ett bedårande barn.

  SvaraRadera
 3. Har kikat in till dig vid något tillfälle tidigare men "tappat bort" dig igen. Nu lägger jag mig som följare så att jag kan få ta del av dina tankar, affirmationer och visdomsord!
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 4. Tack fina Emma för att du delade med dig av denna härliga kille! Ska "botanisera" vidare i vad han har att erbjuda. Ska bara låta tårarna rinna klart först. Hans ärlighet tog i djupet av mitt hjärta. Kramar...

  SvaraRadera
 5. Annica
  Datumen har alltid spelat mig ett spratt här inne och jag tycker det är lite charmigt. Dont care men jag borde kanske det...hihi

  oroshjärta
  ja visst är han underbart härlig och tankeväckande

  Ingela
  VÄLKOMMEN som följare och jag ska absolut besöka dig också. kul med nya "bekantskaper"

  Gisan
  Ja han kan konsten att beröra med små medel. Han är en ängel på jorden. En kille som sticker ut och vågar stå för det

  kram på er alla
  Emma

  SvaraRadera