lördag 8 november 2014

När vardagshjälten räddade min dag



Idag hände det där. Ni vet det där som jag har sagt 17 ggr inte händer Sony smartphones eftersom de är så hållbara. Ja idag slant den ur fickan, hoppade rakt ner på backen och landade på en kantig sten. Och där satt jag i skogen med en trasig smartphone som sprack så till den milda grad att även touch-funktionen pajade minsann. Min telefon är som jag - ska den göra nåt så ska den göra det rejält. Och eftersom man inte kan trycka på någonting är den ju helt oanvändbar. 

Jag bröt ärligt talat ihop. Det är sant. Över en telefon. Jag skäms, men så är det. Mest för att den är nästan ny och min ekonomi har varit bättre. Och tycka-synd-om-mig-själv-känslan blev ju inte mindre av att jag faktiskt dessutom är febrig och förkyld mitt i alltihop också. 



Men vad tror ni händer när jag kommer hem då. Jo min "tillskilda" man och tillika sambo ser genast min förtvivlan. Han slår ögonblickligen upp numret till närmsta reparationsverkstad och ber att få komma idag. Han ber mig sedan lägga mig ner på sängen för en avslappnande massage. Sedan ger han mig en långa varm kram och viskar  "Jag fixar det här åt dig, tänk inte på det mer nu" Och så tar han telefonen i handen och drar iväg till reparationsverkstaden

Det är då jag åter igen inser att säga vad man vill om "tillskilda" tystlåtna  män med dåligt morgonhumör...men det där med att ta hand om sjuka, ledsna ägarinnor av trasiga smartphones - ja det kan dom allt 

Så om det nu finns någon gud där uppe så vill jag rikta ett stort och innerligt tack för att jag har äran att tillbringa mina dagar med den där mannen. Och i ärlighetens namn vad betyder en sketen liten trasig smartphone när man har förmånen att älska och låta älskas av honom. 

(Och för er nytillkomna läsare som undrar vad "tillskild" betyder så kan jag meddela att det i motsats till från-skild innebär att man är skild men hittat tillbaka och bor ihop igen)


7 kommentarer:

  1. Det är det man kalla kärlek ❤ precis en sådan man har jag oxå - underbart.
    Jo jag förstår att du bröt ihop av de hela, de hade jag oxå gjort, vi är alldeles för beroende av våra små tekniska vänner idag, men vad gör de, det är vi ju av vanliga mänskliga vänner också, eller hur.
    Kramiz

    SvaraRadera
  2. Tillskild. Jag gillar det ordet. Det är samma som att allt är möjligt.
    Så gillar jag omhändertagandet. Det är så det ska vara.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Nej vilken otur!! Jag skulle reagerat likadant faktiskt. Men tur i kärlek har du :)

    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera
  4. Åh, så kärleksfullt och härligt - åh, vilken karl :)
    Och - jag veet ju att det är TILLskild som gäller - och inget annat - har ju varit mä' ett tag, som du kanske minns :)
    Stor värmande kraamis på dig och lycka till med återupplivningen av mobilen,
    :D

    SvaraRadera
  5. Dom där vardagshjältarna som gör vardagsmirakler åt jordänglar ska man vara rädd om. Kram ♥

    SvaraRadera
  6. Det var så fint gjort av honom!
    Sen kunde inte låta bli att fastna vid dina ord..."tystlåtna män med dåligt morgonhumör" :) Kram

    SvaraRadera
  7. Det är kärlek det! ;))
    Må väl och ha en fortsatt fin vecka!

    SvaraRadera

INSPIRATIONSHELG

Tillhör du också en av oss som levt upp till andras förväntningar gång på gång. Trots att det ibland inte alls legat i linje med Din...